regiconia.com   este prima platformă online dezvoltată exclusiv pentru a sprijini internaţionalizarea firmelor mici şi mijlocii cu ajutorul instrumentelor de marketing online. Scopul platformei este sa conecteze firmele de top cu potenţiali clienţi şi parteneri de afaceri din întreaga lume.

Realizarea acestei platforme are la baza un proiect de cercetare care s-a desfaurat in cadrul Institutului de antreprenoriat si IMM-uri (HEG-FR) din Fribourg, Elvetia. Conform rezultatelor acestei cercetari principalele obstacole ale internaționalizării cu care se confruntă în general producătorii mici și mijlocii sunt: lipsa de capital; lipsa de experiență internațională; informațiile limitate referitoare la piețe de interes; diferențe de cultură și de limbă; imposibilitatea de a contacta potențiali clienți pe piețele externe. Aceste bariere transformă procesul de internaționalizare într-un proces dificil de depășit.

Prin îmbunătățirea serviciilor oferite de ceilalti concurenți echipa regiconia.com a dezvoltat o platformă ușor de utilizat, special concepută pentru a depăși cu succes o parte din barierele internaționalizării cu care se confruntă producătorii mici și mijlocii. Acest lucru se întâmplă cu ajutorul aplicațiilor de marketing online.

Printre aplicațiile de marketing online puse la dispozitia firmelor se numără: modul pentru suportul mai multor limbi, magazin online (în dezvoltare), modul de plată online (în dezvoltare), modul pentru cerere de cotație preț, modul de SEO personalizat pentru fiecare companie (pe pagină), modul pentru promovare pe platformele de socializare, modul pentru testimonialele clienților și diferite module de statistici.

      „Prin dezvoltarea platformei şi crearea serviciilor ne-am dorit să oferim IMM-urilor o soluţie eficientă şi inovatoare, uşor de integrat în strategia acestora de promovare la nivel naţional, dar în special la nivel internaţional. Pe viitor ne dorim să oferim o soluţie completă pentru internaţionalizarea IMM-urilor folosind numai soluţii inovative online”, a mărturisit Ioan-Iustin Vadana, coordonatorul acestui proiect.

Dintre partenerii acestui implicati in acest proiect menționăm: Haute Ecole de Gestion de Fribourg, Vadana Research & Web Consulting, Camera de Comerț și Industrie Prahova, Camera de Comerț și Industrie Bacău, Asociația pentru Promovarea Alimentului Românesc – APAR.

regiconia_lifts_you_up

exmplu pagina companie exemplu pagina produs

Articole in presa despre regiconia.com

Wall-street.ro: http://www.wall-street.ro/articol/IT-C-Tehnologie/
Agerpres.ro:    http://www.agerpres.ro/ots/2013/09/30/100-de-conturi-gratuite
Business24.ro: http://www.business24.ro/companii/firme-romania/
Ziare.com:      http://www.ziare.com/afaceri/producatori/cum-ii-ajuta-un-tanar-

Articole publicate in ziarul Bursa:

http://blog.regiconia.com/ro/romana-interviu-peste-100-de-producatori-romani-inscrisi-pe-regiconia
http://blog.regiconia.com/ro/romana-promovarea-externa-a-producatorilor-poate-preveni-disparitia-sau-absorbtia

Link-uri cu informatii utile despre acest proiect:

Clipul de prezentare:

Brosura de prezentare: http://www.slideshare.net/regiconia/brosura-de-prezentare-46269149
Varianta platformei in limba romana: http://regiconia.ro/
Catalogul firmelor in limba romana: http://regiconia.ro/produse